packing-a-lunchUseat kiireiset työntekijät vievät nykyään itse itsetehdyn lounaan mukaan työpaikalleen. Osin säästääkseen rahaa ja osin aikaa, jos omaa ruokalaa ei ole ja matkoihin kuluu ruokatunnista merkittävä osa. Itsetehty ruoka pitää ruokavalion yleensä monipuolisena ja edesauttaa terveellisten ruokatottumusten vaalimista, Budjetti pysyy myös paremmin kurissa, kun valitset raaka-aineet itse ja ostamalla kerralla enemmän saatat myös säästää, jos kohtaat hyviä tarjouksia.

Rahan säästön lisäksi suurin motivaation lähde oman ruoan valmistamiseen on usein oma terveys ja terveiden elintapojen ylläpito. Kun kontrolloit itse mitä raaka-aineita käytetään ja miten ne valmistetaan, tiedät tarkalleen mitä ruokasi sisältää. Tämä myös motivoi tekemään ruokaa ja kokeilemaan uutta, sillä samaa ei aina jaksa syödä. Saatat olla dieetillä, joka on hyvä syy pakata oma ruoka mukaan. Voit kertoa, että tämä tukee kuntoharjoitteluasi tai että ravintoterapeutti on suositellut tiettyjä raaka-aineita, joita ei aina ole työmaan ruokalassa tai lähiravintolassa tarjolla.

Itse tehty ruoka maistuu myös tunnetusti maukkaammalta. Helpoin ja käytännöllisin keino tehdä oman ruoan pakkaamisesta mukaan lounaaksi tapa, on tehdä ruokaa kotona niin paljon, että siitä jää runsaat tähteet. Nämä kannattaa pakata juuri ruokailun jälkeen, ennen kuin puhdistaa jäljet ja astiat, niin sekin on tarpeellista tehdä vain kerran. Jotain ruokia, kuten salaattia ja keitettyä kanaa tai keitettyjä kananmunia kannattaa olla valmiina. Nämä on helppo pakata ja ottaa mukaan kiireessä, jos tähteitä ei jostain syytä jäänyt jäljelle tai jos haluaakin vaihtelua. Tämän lisäksi tähteitä ei ole pakko syödä sellaisenaan, vaan niistä voi luoda jotain uutta lisäämällä tai poistamalla aineksia maun mukaan.

Jos on aikaa ja haluaa nähdä vähän vaivaa, niin kannattaa luoda ruokalista aina viikoksi kerrallaan. Näin on helpompi keskittyä itse ruoan laittoon ja kaupassa käynti on helpompaa kun on selkeä lista jo valmiina. Monet ruoka-aineet kuten keitetyt perunat, riisin ja lihan jne. voi pakastaa ja ne on heti valmiina lähtöön. Pakasteet ehtivät lounaaseen mennessä sulaa. Joka tapauksessa pakkaaminen olisi aina hyvä tehdä illalla, sillä aamukiireessä voi jotain tärkeää unohtua. Jos kuitenkin jostain syystä haluat pakata vasta aamulla tai se ei iltaisin onnistu, kannattaa tehdä lista aamua varten, mitä otat lounaaksi mukaan. Näin voit keskittyä nauttimaan itse lounaasta, kun tiedät että kaikki tarvittava tulee aina mukaan.